Strona główna » Ciasteczka budyniowe

Ciasteczka budyniowe

przez PewnaPani
0 komentarz

 

""

 

    Z okazji zbliżającej się majówki, przygotowaliśmy dla Was przepis na małe słodkości. Ciasteczka budyniowe to świetna przekąska, którą możemy podać naszym najbliższym. Łatwe w przygotowaniu i tanie!

 

Składniki na 16-20 ciasteczek

-110 g mąki pszennej

-1 opakowanie budyniu waniliowego

-50 g cukru pudru

-125 g miękkiego masła

 

Czas przygotowania: 75 minut

Poziom trudności : łatwy

 

1.  W misie miksera miksujemy mało i cukier puder. Miksujemy aż masa zmieni kolor na jasny. W dwóch partiach dodajemy mąką wymieszaną z budyniem. Miksujemy kilka minut, aż składniki dokładnie się połączą. Przykrywamy kawałkiem folii i wstawiamy do schłodzenia do lodówki na godzinę.


2.  Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni.  Blat obficie posypujemy mąką, wykładamy ciasto i wałkujemy na grubość około 3-4 mm. Przy pomocy foremki lub szklanki wycinamy ciasteczka. Układamy na blaszce i wkładamy do piekarnika na ok.15 minut, aż krawędzie ciasteczek się ładnie zarumienią.

 

3.       Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Gotowe !

 

 

Marta Łuczak

 

Zostaw komentarz

©Pewna Pani. All Right Reserved.

Ta strona korzysta z plików cookie, aby poprawić Twoje doświadczenia. Zakładamy, że się z tym zgadzasz, ale możesz zrezygnować, jeśli chcesz. OK Więcej

Polityka prywatności i plików cookie