57
Jeśli macie już dość monotonnych śniadań i chcecie spróbować czegoś nowego, to musicie koniecznie spróbować placków owsianych z naszego najnowszego przepisu! Niech nie zwiedzie Was nazwa. Placki są słodkie, smakują równie dobrze na ciepło, jak i na zimno. No i można je jeść z dodatkiem owoców sezonowych.
Składniki:
- jajko,
- 1/2 szkl. mąski owsianej lub drobnych płatków owsianych,
- łyżka gęstego jogurtu naturalnego,
- 1/2 łyżeczki sody lub proszku do pieczenia,
- łyżeczka miodu,
- szczypta cynamonu,
- łyżeczka wiórków kokosowych
Przygotowanie:
- Jogurt wymieszać z mąką bądź płatkami i zostawić na 10 min.
- Jajko roztrzepać, dodać sodę, miód oraz cynamon i dokładnie połączyć z jogurtem i mąką.
- Na koniec dodajemy wiórki kokosowe.
- Smażymy na małym ogniu, nakładając niewielkie porcje ciasta.
Placki możemy udekorować świeżymi owocami lub polać sosem klonowym.
Smacznego!